Plannen?!?!?!?

“Neeeheeeeeee!!!!! Komt wel goed!!!”

Mijn lieve oudste zoon houdt al een aantal weken vol dat plannen echt niet nodig is en dat hij het prima redt. 

Dat is ook zo; hij heeft al zijn werk optijd af. Op tijd wat betreft inleverdata, want hij lijkt wel dag en nacht bezig.

Moe wordt hij er van en verdrietig en hij baalt en hangt. Is het eindelijk mooi weer, moet hij eindeloos met school bezig… Dit gaat even zo door en ik zie hem voor mijn ogen inzakken. Hij redt het zo niet veel langer meer.

Maar plannen?
No way!

Okee. Dan vliegen we het anders aan. 

“Kom. We gaan eens even heel goed naar je rooster, je vakken en je huiswerk kijken om te zien wat MOET en wat je misschien kunt laten zitten. Dan heb je iets meer vrije tijd…”

Dat wil hij dus wel.

En zo kijken we wanneer zijn lessen zijn en hoeveel tijd hij nodig heeft qua huiswerk. Dat schrijven we even op een papiertje dat we overzichtelijk in dagen hebben verdeeld. 

“Oh mam, dan kan ik Frans wel even daar opschrijven want dan heb ik net tijd.”

En zo structureren we zijn werk, hebben we overzicht in wat er MOET en wat niet en heeft hij bedacht wat het handigst is om wanneer te doen. Op een wit vel met lijntjes tussen de dagen. En tijden per dag.

Hij zegt me wel tien keer hoe blij hij is met dit overzicht. Hij is energiek en heeft nu al meer gedaan dan in de hele week hiervoor. Want het is nu ‘even Frans tussendoor’ en niet ‘het is zooooooo veeeeeeeeeel’. Heerlijk weer, dat huppelende blije kind.

Maar plannen?!?!?

Nooit!

Pin It on Pinterest