Over mij

Femke Wester

Wie is dat mens dan die denkt dat ze wat met ons kind kan?!

Nou. Dit is mijn verhaal

Als meisje was ik een beetje vreemd. Ik versierde mijn bril met bloemen, hield een slak in mijn vak op school, was dol op Winnetou en stiekem verliefd op Batman en trok me niet bijster veel aan van de mening van anderen…

Dat hou je als puber wel even vol, bij mij tot en met de tweede, maar dan komen er ineens Hele Belangrijke Sociale wetten en regels om de hoek kijken. Ik wilde er niet per se bij horen, maar ook niet sneu langs de kant staan, natuurlijk. Dat wrikte en wrong, waar natuurlijk al het puberale betweten nog bovenop kwam.

Tussenjaar au-pair in Engeland: “Als ik dìt overleef kan ik alles aan.” Dus ook makkelijk Engels studeren in Utrecht. En toen, wat schetst mijn verbazing, vroegen ‘de populairen’ me mee uit. Aarzelend, want ik zat vast niet op hen te wachten. HUH? Okeeeee… Prima!

Maaaaarrrrr toen ik ineens wel ergens bij bleek te horen ging ik me daar ook naar gedragen. Little miss Introvert werd Miss Social Butterfly. Geen goed plan, achteraf, en het leidde, na tien jaar heel hard mijn best doen om anders te zijn dan ik ben, tot een dikke crash. Daar zat ik dan, op de bank. Helemaal alleen. En waar, oh waar was die vrije indianenmeid gebleven?

Op de bank blijven zitten is natuurlijk geen optie. Ik stopte met mijn proefschrift, ging in therapie, ging nieuwe opleidingen doen, trainingen, ging zelf ook coachen en trainingen geven en knalde keer op keer in nieuwe valkuilen, waar ik uitklom en achteraf nog om kon lachen ook. Hard werken, kwetsbaar zijn, jezelf vergeten, de lat bijstellen, proberen, vallen en verder en uiteindelijk trots en tevreden terugkijken. En nieuwsgierig de toekomst tegemoet.

Het blijft af en toe knokken, het vereist genadeloze eerlijkheid, maar man, wat heb ik nu een prachtig leven. Drie zoons, een gelukkig huwelijk (meestal dan) en fantastisch werk.

Het gaat allemaal nog steeds niet vanzelf, maar wat een schitterende reis!

Femke in kernwoorden

eerlijk

humor

no bullshit

liefde

gecommiteerd

onbaatzuchtig

Mijn visie op pubercoaching

Coaching is meer dan ontroerende inzichten en prachtige voornemens. Als je bij mij komt moet je aan de bak. Zonder DOEN geen LEREN. Als je alleen bij me komt voor wijze woorden en een luisterend oor, nou, dan kun je beter je oma of een vriendin bellen en van het bespaarde geld lekker de zon opzoeken. Ik blijf zelf ook niet met zachte stem, een wijzend vingertje in mijn comfortabele coachings-stoel zitten. Ook ik doe regelmatig enge dingen die me een dikke lading stress en moed kosten. Maar beter buikpijn van vernieuwing dan doorligplekken van verveling: Als je verandering wilt zul je wat moeten veranderen.

Ik verbaas me elke dag weer over de eigen wijsheid, de humor en de kracht van mijn leerlingen. Heerlijk, daar krijg ik ook energie van. En daarom coach ik ze dus ook als iemand die naast of achter ze staat. Ik weet dat ze het zelf kunnen, dat kon ik ook, en ik weet hoe fijn het is om af en toe gesteund te worden of opties te krijgen van iemand die dezelfde weg al eens gelopen heeft. Ik stel ze vragen waardoor ze tot inzicht komen en geef zo nu en dan suggesties in de vorm van een vraag. Maar ‘beter weten’? Dat heb ik wel afgeleerd!

Wat ik niet doe tijdens coaching sessies is graven in je verleden. Misschien dat je moeder ooit je dode cavia te laat begroef of wat dan ook, whatever. Niet dat er iets mis is met het onder de loep nemen van je verleden, maar ik ben geen psychiater. Ik kijk samen met jou naar wat er nu is, waar je heen wil, waar de obstakels zitten, hoe we daar mee om gaan, wat je er nu aan gaat DOEN.

Als je me zou kennen, zou je weten dat

ik niet oordeel

ik doe wat ik beloof

alleen van een ander vraag wat ik zelf ook doe

ik altijd eerlijk tegen je ben, als is het niet leuk

ik altijd eerlijk tegen je ben, dus mijn complimenten kun je geloven

ik trouwer aan jou ben dan jij soms aan jezelf

Ennnnnn ACTIE!

Denk je dat je dochter bij mij kracht, steun en (zelf)vertrouwen kan gaan opbouwen?

Maak dan HIER een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend gesprek. Dan kunnen we samen bepalen wat er voor jullie allemaal aan mogelijkheden liggen.

Aanvraag advies gesprek

LET OP: nadat je op verzend hebt geklikt kom je op een vragenformulier. Vul dit in; dan kunnen we tijdens ons gesprek gericht te werk gaan. Dank!

Of… als je nog gewoon even veilig een mailtje wil sturen, ook top, dat kan hier: femke@sterknaarschool.nl

Wie weet tot ziens en sowieso wens ik jouw en je kind dat jullie een prachtige, lastige, ingewikkelde maar schitterende van-kind-tot-mens tijd doormaken!

Groetjes,
Femke

Vanavond lekker samen lachen?

In plaats van: