Over mij

Femke Wester

Wie is dat mens dan die denkt dat ze wat met ons kind kan?!

Nou. Dit is mijn verhaal. Als je het wil lezen. Ik snapte nooit zo wat dat nou boeide; het gaat niet om mij, maar om jullie, jullie kind en de resultaten van een training of traject. Wat maakt het jou uit wie ik ben?! Tot ik iemand zocht voor mijn eigen kind. Toen snapte ik dat je echt wel graag wilt weten aan wat voor soort mens je je kind toevertrouwd. Well, dit ben ik:

Soms denk ik dat ik een alien ben. Niet echt echt echt, maar ik sta wel graag langs de zijlijn en hoef neit zo nodig midden tussen de mensen. Als meisje was ik al een beetje vreemd. Ik versierde mijn bril met bloemen, hield een slak in mijn vak op school, was dol op Winnetou en stiekem verliefd op Batman en trok me niet bijster veel aan van de mening van anderen… Heerlijk op blote voeten in mijn eentje spelen dat ik Ronja de Roversdochter was, ik verlang er wel eens naar terug. 

Raar zijn is leuk als je acht bent, maar als puber hou je dat niet eeuwig vol. Dan komen er ineens Hele Belangrijke Sociale wetten en regels om de hoek kijken en dus was er het eeuwige ‘wel ergens bij willen horen maar niet echt ergens bij (willen) passen’ dilemma. Mijn pubertijd was neit ellendig, maar ik zou het ook bepaald niet de beste tijd van mijn leven willen noemen. Iemand die gedichten schrijft, niets geeft om merkkleding, de helft van de verborgen ‘meidencodes’ niet ziet en de andere helft niet logisch vindt, tja, dan is de zijlijn toch wel een erg comfortabele plek. 

Ik speelde fanatiek fluit en ik hield enorm van de Engelse taal en kon niet kiezen tussen het Conservatorium of Engels studeren, dus: Pittig tussenjaar au-pair in Engeland: “Als ik dìt overleef kan ik alles aan.” Ik raad het iedereen overigens aan, zo’n tussenjaar, maar dat terzijde. Daarna dus ook makkelijk Engels studeren in Utrecht. En toen, wat schetst mijn verbazing, vroegen ‘de populairen’ me mee uit. Aarzelend, want ik zat vast niet op hen te wachten. HUH? Okeeeee… Prima!

Maaaaarrrrr toen ik ineens wel ergens bij bleek te horen ging ik me daar ook naar gedragen. Little miss Introvert werd Miss Social Butterfly. Een studie en AiO-tijd lang anders zijn dan je bent, ehm, geen goed plan, achteraf, en dit het leidde, na tien jaar heel hard mijn best doen om anders te zijn dan ik ben, tot een dikke crash. Daar zat ik dan, op de bank. Helemaal alleen. En waar, oh waar was die vrije indianenmeid gebleven?

Op de bank blijven zitten is natuurlijk geen optie. Ik stopte met mijn proefschrift, ging in therapie, ging nieuwe opleidingen doen, trainingen, ging zelf ook coachen en trainingen geven en knalde keer op keer in nieuwe valkuilen, waar ik uitklom en achteraf nog om kon lachen ook. Hard werken, kwetsbaar zijn, jezelf vergeten, de lat bijstellen, proberen, vallen en verder en uiteindelijk trots en tevreden terugkijken. En nieuwsgierig de toekomst tegemoet.

Het blijft af en toe knokken, het vereist genadeloze eerlijkheid, maar man, wat heb ik nu een prachtig leven. Drie zoons, een gelukkig huwelijk (meestal dan) en fantastisch werk. Ik sta nog steeds heel graag aan de zijlijn en waar nodig knal ik vol in het midden om te zeggen wat er gezegd moet worden. Wat een heerlijke, luxe positie zo. 

Het is me niet komen aanwaaien en ik werk me nu ook nog de poten uit mijn lijf, maar met heel veel lol en heel veel liefde!

Femke in kernwoorden

\

eerlijk

\

humor

\

no bullshit

\

liefde

\

gecommiteerd

\

onbaatzuchtig

\

Tsjong dat blijft toch ongemakkelijk hè? Dit soort dingen 😉

Mijn visie op pubercoaching

Coaching is meer dan ontroerende inzichten en prachtige voornemens. Als je bij mij komt moet je aan de bak. Zonder DOEN geen LEREN. Als je alleen bij me komt voor wijze woorden en een luisterend oor, nou, dan kun je beter je oma of een vriendin bellen en van het bespaarde geld lekker de zon opzoeken. Ik blijf zelf ook niet met zachte stem, een wijzend vingertje in mijn comfortabele coachings-stoel zitten. Ook ik doe regelmatig enge dingen die me een dikke lading stress en moed kosten. Maar beter buikpijn van vernieuwing dan doorligplekken van verveling: Als je verandering wilt zul je wat moeten veranderen.

En ik snap dat het wel heel makkelijk gezegd is. We houden het daarom niet bij woorden, maar maken sámen een plan. En samen is niet alleen ik en je kind, maar ook jijzelf en eventueel je partner. Vaak loop je in een gezin met pubers tegen dingen aan die alleen (of het relaxed) kunnen worden opgelost als er thuis een andere dynamiek ontstaat. Een kind kan dat natuurlijk niet (alleen) veroorzaken, dus: Samen DOEN. Ik ben dus geen coach die jouw kind met een wijzend vingertje even gaat vertellen wat er allemaal mis is en vervolgens een passend advies geeft. Wees eerlijk, hoe (lang) zou dat werken??

Wat ik ook niet doe tijdens coaching sessies is graven in jullie verleden. Misschien dat je moeder ooit je dode cavia te laat begroef of wat dan ook, whatever. Niet dat er iets mis is met het onder de loep nemen van je verleden, maar ik ben geen psychiater. Ik kijk samen met jou naar wat er nu is, waar je heen wil, waar de obstakels zitten, hoe we daar mee om gaan, wat je er nu aan gaat DOEN.

Als je me zou kennen, zou je weten dat

\

ik niet oordeel

\

ik doe wat ik beloof

\

alleen van een ander vraag wat ik zelf ook doe

\

ik altijd eerlijk tegen je ben, als is het niet leuk

\

ik altijd eerlijk tegen je ben, dus mijn complimenten kun je geloven

\

ik trouwer aan jou ben dan jij soms aan jezelf

Okee Fem, leuk verhaal, maar laat me gewoon even je CV zien, okee?

Okee prima KLIK HIER voor mijn CV

Ennnnnn ACTIE!

Denk je dat je dochter bij mij kracht, steun en (zelf)vertrouwen kan gaan opbouwen?

Maak dan HIER een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend gesprek. Dan kunnen we samen bepalen wat er voor jullie allemaal aan mogelijkheden liggen.

Aanvraag advies gesprek

8 + 14 =

LET OP: nadat je op verzend hebt geklikt kom je op een vragenformulier. Vul dit in; dan kunnen we tijdens ons gesprek gericht te werk gaan. Dank!

Of… als je nog gewoon even veilig een mailtje wil sturen, ook top, dat kan hier: femke@sterknaarschool.nl

Wie weet tot ziens en sowieso wens ik jouw en je kind dat jullie een prachtige, lastige, ingewikkelde maar schitterende van-kind-tot-mens tijd doormaken!

Groetjes,
Femke

Sterk naar school - Femke Wester - femke@sterknaarschool.nl - 06 43714150

Gratis Praat met je Puber spel!

Lekker samen lachen in plaats van:

"Jahaa."  
"Leuk." 
"STRAKS!"
"Wat eten we?"

Dat kan!
Meer dan 2000 ouders en pittige pubers gingen je al voor!

Willen jullie ook vanavond al een avond met écht contact?
Of toch liever allemaal op een andere hoek van de bank met telefoon? ;-)

In het ergste geval krijg je rollende ogen en een grote bek en dat kreeg je toch wrsl al
en in het tofste geval ben je weer echt even heerlijk SAMEN... 

Vul je gegevens in en je krijgt het spel gratis en voor niets in je mail.
Nog even printen en uitknippen en tadaaaaaa een grappige frisse nieuwe avond!

kleinelettertjes: Yep je komt op mijn mailinglijst als je dit invult
en ik ben totaal niet beledigd als je je direct weer uitschrijft ;-) 

Pin It on Pinterest