Sterk naar school

Voor scholen

Allereerst:

Ik spring een ENORM gat in de lucht dat u als school op mijn website aan het rondneuzen bent.

Corona – LEEFachterstand

Hiep hoi er is een bak met geld. Dan MOET u mij echt inhuren, want dan komt het allemaal weer in orde.
Bullshit.

JA ik kan heel veel voor uw leerlingen betekenen en met mij vele andere (Ik Leer Leren) trainers.
NEE er moet niks en de leerlingen zijn heus geen zielige slachtoffers en komen er zonder ons ook wel

JA er zijn achterstanden: Leerlingen met een zwakke thuissituatie kunnen zeker aanmoediging en steun gebruiken
NEE extra bijlessen en maatwerk gaan hierbij (in eerste instantie) niets helpen

JA u kunt het als school best zelf. Mits u de juiste experts al in dienst heeft of bereid bent uw docenten een degelijke opleiding te bieden
NEE leerkrachten zonder extra opleiding, hoe wijs en lief en ervaren met jongeren, kunnen vaak niet het werk doen van echte experts

Ik denk graag mee, help graag mee en wil dolgraag zoveel mogelijk jongeren nu net dat ene zetje geven die ze nu goed kunnen gebruiken. Het hoeft geen tonnen te gaan kosten, ben je mal. Het kan kort en krachtig in een bijvoorbeeld vijf lesuren. Echt? Ja. Echt.

Sterk naar school

Het is echt supergaaf dat er tegenwoordig op scholen zoveel aandacht is voor faalangst, executieve functies als plannen (en je er aan houden); er is soms zelfs aandacht voor beelddenkende kinderen (stom etiket vind ik zelf maar okee) en, nou. TOF.
Ennnnnn (u voelt de bui al hangen) tot mijn spijt is dat voor veel leerlingen niet genoeg. Terwijl ik ze soms met één Sterk naar School training een hele andere richting op kan laten slaan.

Hoe kan dat dan?

Mij zien ze nooit weer, ze hebben geen imago hoog te houden

Ik heb tijd en ruimte om individueel en/of met kleine groepen aan de slag te zijn, waardoor we meerdere lagen van hun persoonlijkheden aan kunnen boren.

Jongeren coachen om Sterk naar School te gaan is mijn werk en niet iets wat ik er naast doe, dus heb ik meer tijd om me te blijven verdiepen in de meest recente ontwikkelingen. Daarnaast groei je van elke coaching sessie die je geeft, dus dat levert veel op.

Ik heb jarenlange ervaring met het coachen van pubers, ook individueel

Van mij hoeven ze niet ‘binnen de lijntjes’ te passen en dat geeft ze ruimte en veiligheid om echt eerlijk te zijn

Ik werk op dit moment samen met Het Hogeland College in Warffum en het Winklerprinscollege in Veendam.

Dat vind ik heerlijk.  Het is snel, toegankelijk en laagdrempelig voor de leerlingen. En de resultaten zijn gaaf. Zowel qua cijfers als qua zelfvertrouwen van de leerlingen. En nee, zelfvertrouwen betekent niet een nog grotere bek, maar vaak juist het lef hebben om ook kwetsbaar te zijn. En dan te blijven staan.

Bent u benieuwd wat ik voor uw school kan doen?

Stuur me een mail (femke@sterknaarschool.nl) of vul het contactformulier in. Bellen kan natuurlijk ook (nulzes43714150).