Sterk naar school

Oudertraining

Ben jij de ouder die je wilt zijn?

Nou…. “Ik zeur veel meer dan ik zou willen en ik maak te weinig tijd voor ze, échte tijd dan en niet ‘jaja cool!!’ terwijl ik er geen biet van snap. Maar ja. Ik heb ook een leven en ze maken het er soms ook wel naar hoor!

Bij ons, net als bij velen, zijn er van die negatieve spiralen waarin er steeds meer gemoppert wordt, iedereen zich steeds meer alleen en ongezien voelt en daardoor dus ook steeds botter reageert. Of juist smekender of klagender of mijn mijn geval zeurderiger. 

Dat is niet erg, hoort er bij.

MAAR niet te lang en niet te vaak… Kom op, we leven maar één keer en dat hele pubergedoe is ook gewoon megagrappig en een bijzonder wonder om mee te maken. Het is toch ergens ook prachtig hoe je kleine hummel zoch ontwikkelt tot een volwassen mens… wow…

Leuk in theorie, maar vaak, als je een mens bent en geen robot, is er meer ergernis dan bewondering en voor je het weet wordt er weer met deuren geslagen. Door je puber óf (yep, schuldig…) door jezelf. 

HET KAN ANDERS! Echt. Ik beloof het!

Online Oudertraining: Een kleine koerswijziging heeft grote gevolgen!

Ken je het spreekwoord: “Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van je zeilen?” Dat geldt ook een beetje voor je puber, die overspoelt wordt door hormonen en de drang om zich los te rukken, te rebelleren en een eigen pad te kiezen. Daar sta je met je goede bedoelingen en je levenservaring. Het waait het ene oor in en het andere uit… 

Je puber proberen te veranderen heeft, vooral als ouder, weinig zin als je het op een directe, directieve manier probeert. Dat heb je vast al gemerkt. Ik wel 😉 Maar dat wil niet zeggen dat je als ouder niet bij kunt sturen, integendeel. Je bent en blijft de belangrijkste leidraad voor het moraal, het gedrag en het zelfvertrouwen van je puber. Je kunt je puber niet veranderen, de wind niet beïnvloeden, maar je kunt wel je eigen gedrag en je eigen houding veranderen.

Een kleine koerswijziching, en moet je kijken wat een effect het kan hebben!

Dat gaan we doen tijdens de online Oudertraining. In vijf bijeenkomsten gaan we samen kijken naar wat je kind drijft, hoe je wilt zijn als ouder en hoe je dat doet. Ik ga je dus NIET vertellen hoe je je kind lunt veranderen, maar wat je zélf kunt doen om, zonder dat je kind er ook maar iets van hoeft te merken, de sfeer in huis en het contact met je kind toffer, spontaner, liefdevoller en nou, een stuk soepeler te krijgen.

Inhoud van de Oudertraining

 

We komen vijf keer bij elkaar, online. De lessen duren 45 minuten en daarna is er altijd nog een kwartier om ervaringen, tips en vragen uit te wisselen.

Les 1. Waarom doe t mijn puber zo mega puberaal?!
Wat maakt nou dat pubers zo onnozel kunnen doen, zo dwars liggen, zoveel risico nemen, hun energie in zulke nutteloze dingen steken?
Dat komt door biologie, biochemie, evolitie, hormonen etc etc. Natuurlijk is het geen excuus, integendeel, als we begrijpen wat zo drijft kunnen we er op inspelen en er zelfs handig gebruik van maken.

Les 2. Wat voor ouder wil je zijn?
Ik merkte dat ik op een dag bijna alleen nog maar liep te mopperen. Dat mijn kinderen dachten dat Het Huishouden mijn belangrijkste levensdoel was. WAT?!??!? Hadden ze mijn studentenkamer eens moeten zien…. wat een rotbende. Ik wil geen zeikmoeder zijn, maar een stevige basis met veel humor en veerkracht. Hoe wil jij zijn? Hoe hou je dat vol in de alledaagse drukte?

Les 3. Ze luisteren gewoon niet!
We weten allemaal uit ervaring dat advies geven aan een puber niet ehm, bepaald diep doordringt. Hoe maak je contact? Hoe breng je je ervaring en levenswijsheid over? Hoe vraag je je puber even de tafel te dekken? Hoe maak je duidelijk dat seks niet vies is, of eng, dat het over grenzen en plezier gaat? Hoe geef je je eigen grenzen aan en handhaaf je die?

Les 4. Die **&^%%^%$* telefoon
En andere beeldschermdingen. Ja het is verslavend, ja er moeten grenzen zijn. Maar welke? Wat is normaal, wat is juist goed? Wat accepteer je en welk voorbeeld geef je? Hoe bouw je je eigen verslaving af en hoe kun je dat samen met je kind doen?

Les 5. Wees jezelf. Of nee, pas je toch maar wat aan!
Ja hallo, van jou moest ik toch mezelf zijn? Ik pik dat dus gewoon niet!!!” aldus een pas van school getrapte pubermeid tegen haar moeder. Ja ik snapte dat wel. Het is ook lastig. Hoe doe je dat zelf? Waar pas je je aan en waar niet? Wat voor voorbeeld geef je je puber? Is dat wat je zou willen? Hoe geef je je kind de moed en de rust om bij zichzelf te blijven zonder zich buiten de maatschappij te plaatsten?

Er is altijd ruimte om op verzoek ook andere onderwerpen aan te snijden, of om achteraf nog vragen te stellen, natuurlijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de training? Stuur me een mailtje en in neem contact met je op!

Graag meer info!

5 + 1 =

Oh wacht…
Praktische Details zijn ook wel handig

Wat je krijgt:

 • 5sessies van 45 minuten training, online, met aansluitend 15 minuten om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen
 • De mogelijkheid om sessies gedurende de loop van de training terug te kijken (dus geeft niet als je een keer neit kunt)
 • Een verassingspakketje met de werkbladen en wat leuke en handige extra’s
 • Veel direct toepasbare, praktische tips die veel veranderen en weinig moeite kosten
 • Echt een veel relaxtere sfeer thuis en een makkelijkere band met je puber
 • Het vermogen om je eigen valkuilen te herkennen en te omzeilen

Wat het kost

 • De moed om eerlijk naar jezelf te kijken
 • Het lef om je wensen onder ogen te zien
 • De bereidheid om van je eigenwijsheid af te stappen
 • 125 euro per gezin
 • 5 uur online en 30 minuten huiswerktijd

Wanneer:

 • Vijf keer maandagavond van 20:00 – 21:00
 • Twee keer per jaar, met een start begin oktober en begin maart
  • 2022: 7,14,21,en 28 november en 6 december

LET OP:

BONUS: Privé consult

Als je je niet later dan twee weken van tevoren inschrijft, krijg je GRATIS een privé cosult van me, ter waarde van 75 euro. Je vult dan eerst een vragenlijst in en aan de hand daarvan nemen we een uur lang de tijd om op zoek te gaan naar wát nou maakt dat het soms mis gaat, welke veranderingen je graag zou zien en hoe je in kleine stappen kunt zorgen voor in elk geval een wég naar de oplossing. 

 

En…. niet onbeperkt plek!

Ik zou natuurlijk tientallen ouders kunnen laten deelnemen aan deze training en zo lekker veel geld binnenharken. Maar dat wil ik niet, want dan kan ik niet de kwaliteit en diepgang brengen waar ik voor sta. Ik ga liever met een kleine groep van maximaal vijf ouders/ouderparen flink aan het werk. Dan leren we elkaar goed kennen, en gaan we ons veilig genoeg voelen om echt eerlijk te durven zijn, en kwetsbaar. Dat hóeft niet, maar ik wil er wel de ruimte voor scheppen. Dus wacht niet te lang, anders zet ik je op een wachtlijst…

 

“Klinkt GOED!!! Opzich wil ik dit wel, maar…”

 

Ik probeer het nog wel even zelf…

TOF! Daar ben ik altijd voor! Neem dan even het volgende mee:
– Wat ga je anders doen dan je tot nu toe deed?
– Hoe weet je dat dat de juiste keuze is?
– Hoe ga je het volhouden?
– Wat kost het jou en je kind als het mislukt?

Want “Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.”

Ik geloof niet in online coaching

Prima! Je bent van harte welkom hier in real life! Kun je onderweg lekker vast reflecteren en voorbereiden en het land is hier prachtig…
Nee maar serieus, ik geloofde er ook nooit in, totdat we wel moésten door corona en ik heb ervaren hoeveel er kan gebeuren óók, en soms juist door online gesprekken… En je kunt altijd eerst het 30″ consult doen om het te proberen. Wat kost dat je behalve 30 minuten van de 1.440 die een dag heeft? En wat kost het je als je het niet probeert?

Ik kan niet alle avonden, kan het worden ingehaald?

Jazeker! De opnames van de avonden blijven tot twee weken na de laatste les online te bekijken, exclusief voor deelnemers. Je hoeft dus niks te missen!

Ik vind het wel veel geld…

Ja. dat snap ik wel. En dit is wat het kost. Ik wil er wel echt graag zijn voor iedereen en niet alleen Rijke Mensen ;-), dus je kunt sowieso in drie termijnen betalen en als je echt moet rondkomen van een (besteedbaar) inkomen dat maximaal 120% van het sociaal minimum is, dan heb ik geregeld dat Stichting Leergeld jouw consult vergoed.

Heb je nog andere vragen? Je kunt me altijd even een mailtje sturen (femke@sterknaarschool.nl) of  even bellen (06-34714150). Ik spreek je graag!

Gratis Praat met je Puber spel!

Lekker samen lachen in plaats van:

"Jahaa."  
"Leuk." 
"STRAKS!"
"Wat eten we?"

Dat kan!
Meer dan 2000 ouders en pittige pubers gingen je al voor!

Willen jullie ook vanavond al een avond met écht contact?
Of toch liever allemaal op een andere hoek van de bank met telefoon? ;-)

In het ergste geval krijg je rollende ogen en een grote bek en dat kreeg je toch wrsl al
en in het tofste geval ben je weer echt even heerlijk SAMEN... 

Vul je gegevens in en je krijgt het spel gratis en voor niets in je mail.
Nog even printen en uitknippen en tadaaaaaa een grappige frisse nieuwe avond!

kleinelettertjes: Yep je komt op mijn mailinglijst als je dit invult
en ik ben totaal niet beledigd als je je direct weer uitschrijft ;-) 

Pin It on Pinterest