Sterk naar school

Oudertraining

\

Op zich gaat het wel okee, maar ik ben nieuwsgierig naar hoe het nóg leuker kan!

\

Ik lach me dood met ze, maar luisteren doen ze niet…

\

Het is gewoon niet gezellig meer…

\

Pubers zijn gaaf…. maar doe ik het wel goed?

\

Ik vind het niet zo grappig meer. Hoe kom ik uit die negatieve zeik-spiraal?

\

Ik wil dit niet meer. Zo bén ik niet en zo’n ouder wil ik niet zijn!

Ben jij de ouder die je wilt zijn?

Ik?
Nee. Eigenlijk niet. Ik ben net te vaak het Zeikwijf, de Moppermoeder of gewoon niet bereikbaar (want: telefoon, werk, huishouden etc.). Dat kan anders en dat wíl ik anders.

Want kom op, we leven maar één keer! Het is mega zonde als we deze kostbare laatste jaren met onze kinderen nog thuis laten verspillen door gemopper, gemekker, gezanik en gezeur!

Doe je mee de ouder worden die je kind nodig heeft?
De ouder die je gezin nodig heeft?
Doe je mee de ouder worden die lol heeft in pubers en hun puberstreken?

En die toch wel degelijk grondig opvoedt? 

Ja! Tuurlijk! Leuk! In theorie.

HOE DAN?

Read the F*CKING manual

Stel. Je koopt een nieuwe interactieve superslimme TV. Je haalt hem uit de doos, stop de stekker in het stopcontact en drukt op de ‘aan’ knop. Een blauw scherm. Wow. Dan pak je er wat willekeurige afstandsbedieningen bij en wie weet krijg je er wat beeld en geluid uit. Veel soeps is het niet. Dan roep je toch ook niet heel hard “STOMME KLOTE TV je doet het niet WEG ER MEE!!!”

Nee. Je pakt de gebruiksaanwijzing er bij. RTFM. En als je dat voor je TV al doet, of een wasmachine of autoradio, dan is het best een idee om dat voor je puber ook te doen.

Deze training is een handleiding voor het opvoeden van een dwarse puber tot een mooi, sterk mens.

En dat is niet altijd verschrikkelijk moeilijk, je hoeft er niet diep voor te graven of in psychotherapie.

Kleine, dagelijkse verandering hebben al geweldige gevolgen

 

Say no more… !

NATUURLIJK wil ik de handleiding voor de PuberOuder!
Vooral zo’n leuke, nuttige, grappige en directe no-nonsense 🙂

Inhoud van de Oudertraining

 

Vijf weken lang krijg je elke week een lespakket toegestuurd, met daarin filmpjes, werkbladen en bonusmateriaal. Je bent per week ongeveer 1,5 uur bezig met de training, afhankelijk natuurlijk van hoe diep je er zelf in duikt.

Les 1. Waarom doe t mijn puber zo mega puberaal?!
Wat maakt nou dat pubers zo onnozel kunnen doen, zo dwars liggen, zoveel risico nemen, hun energie in zulke nutteloze dingen steken?
Dat komt door biologie, biochemie, evolitie, hormonen etc etc. Natuurlijk is het geen excuus, integendeel, als we begrijpen wat zo drijft kunnen we er op inspelen en er zelfs handig gebruik van maken.

Les 2. Wat voor ouder wil je zijn?
Ik merkte dat ik op een dag bijna alleen nog maar liep te mopperen. Dat mijn kinderen dachten dat Het Huishouden mijn belangrijkste levensdoel was. WAT?!??!? Hadden ze mijn studentenkamer eens moeten zien…. wat een rotbende. Ik wil geen zeikmoeder zijn, maar een stevige basis met veel humor en veerkracht. Hoe wil jij zijn? Hoe hou je dat vol in de alledaagse drukte?

Les 3. Warm contact met je puber
We weten allemaal uit ervaring dat advies geven aan een puber niet ehm, bepaald diep doordringt. Hoe maak je contact? Hoe breng je je ervaring en levenswijsheid over? Hoe vraag je je puber even de tafel te dekken? Hoe maak je duidelijk dat seks niet vies is, of eng, dat het over grenzen en plezier gaat? Hoe geef je je eigen grenzen aan en handhaaf je die?

Les 4. Die **&^%%^%$* telefoon
En andere beeldschermdingen. Ja het is verslavend, ja er moeten grenzen zijn. Maar welke? Wat is normaal, wat is juist goed? Wat accepteer je en welk voorbeeld geef je? Hoe bouw je je eigen verslaving af en hoe kun je dat samen met je kind doen?

Les 5. Je puber: Sterk in de Wereld

Want dat is toch wat je als ouder wil, dat je kind straks stevig en vol zelfvertrouwen aan het roer staat van zijn/haar/hun eigen leven! Dat heb je niet 100% in de hand, als ouder. En er is enorm veel dat je kunt doen om je kind een zo stevig mogelijke basis te geven. Tijdens deze les komt de hele training bij elkaar en als het hierna nog niet loopt…… 🙂 dan is er altijd nog de bonus optie voor een gratis 1 op 1 gesprek

Er is altijd ruimte om op verzoek ook andere onderwerpen aan te snijden, of om achteraf nog vragen te stellen, natuurlijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de training? Stuur me een mailtje en in neem contact met je op!

Graag meer info!

4 + 8 =

Oh wacht…
Praktische Details zijn ook wel handig

Wat je krijgt:

 • 5 lessen, elke week één
 • De mogelijkheid om lessen een half jaar lang terug te kijken
 • De werkbladen voor extra diepgan en om de training zoveel mogelijk op je eigen situatie toe te passen
 • Veel direct toepasbare, praktische tips die veel veranderen en weinig moeite kosten
 • Bonuskadootjes zoals spellen, tips voor websites, eboeken etc.
 • Echt een veel relaxtere sfeer thuis en een makkelijkere band met je puber
 • Het vermogen om je eigen valkuilen te herkennen en te omzeilen

Wat het kost

 • De moed om eerlijk naar jezelf te kijken
 • Het lef om je wensen onder ogen te zien
 • De bereidheid om van je eigenwijsheid af te stappen
 • 49,95 euro per gezin*
 • 5 weken lang een paar uur van je tijd

Wanneer:

 • Je kunt elk moment starten met de training; zodra je je opgeeft krijg je de eerste mail

 

* Als je het echt niet kunt betalen, omdat je moet rondkomen van een minimaal sociaal besteedbaar inkomen of om andere redenen, neem dan even contact op; er zijn alternatieven.

LET OP:

BONUS: Privé consult

Als je de training helemaal afmaakt krijg je GRATIS een privé consult van me, ter waarde van 75 euro. Je vult dan eerst een vragenlijst in en aan de hand daarvan nemen we een uur lang de tijd om op zoek te gaan naar wát nou maakt dat het soms mis gaat, welke veranderingen je graag zou zien en hoe je in kleine stappen kunt zorgen voor in elk geval een wég naar de oplossing. 

 

OK! Why the hell not?!

√ Ik ben nieuwsgierig   
√ Ik wil het beste voor mijn kind én mezelf
√ En voor dat geld ….

GO!

OK! Why the hell not?!

√ Ik ben nieuwsgierig
√ Ik wil het beste voor mijn kind én mezelf
√ En voor dat geld ….

GO!

“Klinkt GOED!!! Opzich wil ik dit wel, maar…”

 

Ik probeer het nog wel even zelf…

TOF! Daar ben ik altijd voor! Neem dan even het volgende mee:
– Wat ga je anders doen dan je tot nu toe deed?
– Hoe weet je dat dat de juiste keuze is?
– Hoe ga je het volhouden?
– Wat kost het jou en je kind als het mislukt?

Want “Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.”

Ik geloof niet in online coaching

Prima! Je bent van harte welkom hier in real life! Kun je onderweg lekker vast reflecteren en voorbereiden en het land is hier prachtig…
Nee maar serieus, ik geloofde er ook nooit in, totdat we wel moésten door corona en ik heb ervaren hoeveel er kan gebeuren óók, en soms juist door online gesprekken… En je kunt altijd eerst het 30″ consult doen om het te proberen. Wat kost dat je behalve 30 minuten van de 1.440 die een dag heeft? En wat kost het je als je het niet probeert?

Ik kan niet alle avonden, kan het worden ingehaald?

Jazeker! De opnames van de avonden blijven tot twee weken na de laatste les online te bekijken, exclusief voor deelnemers. Je hoeft dus niks te missen!

Ik vind het wel veel geld…

Ja. dat snap ik wel. En dit is wat het kost. Ik wil er wel echt graag zijn voor iedereen en niet alleen Rijke Mensen ;-), dus je kunt sowieso in drie termijnen betalen en als je echt moet rondkomen van een (besteedbaar) inkomen dat maximaal 120% van het sociaal minimum is, dan heb ik geregeld dat Stichting Leergeld jouw consult vergoed.

Ik wil liever niet een online training, maar gewoon privé sessies

Pech 😉 Nee nou je kunt je altijd opgeven voor een gratis brainstormsessie van een half uurtje. Daar kunnen we zeker het één en ander uithalen. En ja, er is een strippenkaart waarmee je vijf keer met me kunt overleggen en je vragen kunt stellen en advies kunt vragen en ook een schouderklop kunt krijgen als je gewoon goed bezig bent. MAAR dat doe ik pas nadat je deze PuberOuderTraining gedaan hebt, anders is het zonde van jouw tijd en die van mij, want we werken 100 keer effectiever samen als we van op dezelfde lijn zitten en we beiden van tevoren ons huiswerk gedaan hebben. Dus: GAAF om samen met jou/jullie op pad te gaan en ja dat kan ook privé, maar niet voordat je/jullie deze training hebben gedaan. Of je moet me 100.000 euro betalen ofzo 😉 Of een boshut voor me kopen in een onbetreden tot dusver onontgonnen noch ontdekt oerbos. Tja…Dan… 😉

Heb je nog andere vragen? Je kunt me altijd even een mailtje sturen (femke@sterknaarschool.nl) of  even bellen (06-34714150). Ik spreek je graag!

YES!

Ik gun mijn kind én mezelf een dieper, vrolijker contact. Kan niet wachten!!

Pin It on Pinterest