Individuele training

Sterk naar school

\

“Hij is best slim en wil ook wel, maar concentreren lukt gewoon niet!”

\

“ARGH dat kind kan gewoon NIET plannen. Laat staan ‘zich er aan houden”

\

“Soms zit ze uren te leren. Zegt ze. En dan haalt ze toch weer een onvoldoende. Leert ze wel goed?”

\

“Thuis lijkt de kennis er best in te zitten, maar op de toets komt het er totaal niet uit… Echt sneu.” 

\

“Totaaaaal niet gemotiveerd, dat kind. Ik snáp het gewoon niet. Ik weet niet meer wat ik nog moet doen.”

\

“Ik wil hen graag helpen, maar hen neemt geen hulp aan, totaal niet. Maar als ik niks doe gebeurt er ook helemaal niks. Hoe vinden we een beetje een compromis?”

Sterk naar School!

Voor net even die extra ondersteuning qua:

  • Plannen (en DOEN)
  • Concentratie
  • Motivatie
  • Uitstelgedrag
  • Afgeleid zijn
  • Effectief leren

Sterk naar School traject: Voor als je puber prima in haar/hen/zijn vel zit maar nét even die extra steun (of schop onder de kont) kan gebruiken om tóch over te gaan. Of gewoon om met meer zelfvertrouwen en wie weet zelfs een beetje plezier of nou ja, laten we reëel blijven, met minder tegenzin naar school te gaan.

Sterk naar School traject

Wat is dat toch met de verwachtingen van scholen?

‘Ze zóuden moeten kunnen plannen in de tweede, hoor!’
Of
‘Laat hen maar een faalangsttraining doen!’
Of
‘Ja laat ze maar even op hun bek gaan, daar leren ze van!’
JA lekker.

HOE DAN?!

Hoe moeten ze iets leren als je het ze niet leert?! Dat is je kind van drie in een zwembad mikken en zeggen:

‘Ja laat maar even zinken, daar leert hij wel van zwemmen!’

Kijk, er zijn scholen die dit echt mooi aanpakken. En zeker heel veel scholen met goede bedoelingen. Maar leerlingen pikken daar over het algemeen toch niet zoveel van op. Want als het te algemeen is zijn ze na drie minuten afgeleid (logisch!) en als het wel persoonlijk is, dan is het veel te kwetsbaar om daar op school, met je klasgenoten, echt dieper op in te gaan. Bovendien, veel leraren doen deze extra trainingen er even naast en zijn toch eerst en vooral vakdocent. Wat geweldig is, maar niet veel helpt.

Vandaar dat ik al jaren Sterk naar School trajecten geef. In drie sessies pakken we die obstakels op die jouw kind in de weg zitten. Samen met jou én je puberkind analyseren we waar het precies fout gaat, zoeken we praktische tips die bij jullie passen en gaan jullie oefenen met nieuwe vaardigheden. Jij als ouder gaat oefenen met hoe je je kind ondersteunt op een manier die voor jullie beiden werkt en je kind gaat oefenen met effectief leren, concentreren, zichzelf motiveren of omgaan met toetsstress etcetera. Wat maar nodig is. 

Omdat we het privé doen en omdat we focussen op wat jouw kind nodig heeft zijn drie sessies bijna altijd genoeg. Dat is lekker overzichtelijk, ook voor je puber. Geen eindeloze trajecten maar bam to the point, practisch en onmiddelijk toepasbaar

Dit traject is dus geen diepgaande coaching, het gaat om het aanleren van vaardigheden. Als je denkt dat er meer aan de hand is, als je kind echt niet goed in haar/hen/zijn vel zit, kijk dan even naar het Sterk in de Wereld traject dat ik ook aanbiedt. Vandaar dat ik het zowel online als irl aanbiedt en ik de prijs zo laag mogelijk houdt. 

Praktische Details

 

Wie: Meiden, jongens en alles er tussenin tussen de 12 en de 18

Wat: Drie puber-en-ouder sessies van elk anderhalf uur

Waar: Winsum, Groningen of online

Voor wie: Voor pubers die moeite hebben met school en verder opzich goed in d’r/z’n/hun vel zitten. 

Hoeveel kost dat: 275 euro*

LET OP: Ik kan wettelijk niet starten zonder officiële instemming van beide ouders en het kind zelf! Mocht dat een probleem zijn, neem even contact op.

*Voor kinderen van mensen die moeten rondkomen van een minimaal sociaal besteedbaar inkomen worden er sessies vergoed. En je kunt ook altijd in termijnen betalen; laat geld geen belemmering zijn, er is altijd een oplossing!

Eeehmmmm JA, maar…..

Vragen? Gratis oudersessie!

Als je twijfels hebt, of vragen, of als ik vragen heb dan doen we gewoon eerst een telefonische ouder sessie van een half uur. En wie weet, het komt voor, kunnen we er naar toe werken dat je het zelf met haar op kunt pakken!

En vaak is het ook zo dat als dat makkelijk kon, je het al lang had gedaan.

Toch heb ik vaak fijne gesprekken met ouders en als hun dochter dan aansluitend een traject komt doen gaat het vaak vlotter, omdat ik weet wat haar achtergrond is en hoe jullie in haar opvoeding staan.

Dus wees niet bescheiden en vul onderstaand formulier in; ik spreek je heel graag!

 

Yes ik wil wel een gratis oudersessie

13 + 3 =

LET OP: nadat je op verzend hebt geklikt kom je op een vragenformulier. Vul dit in; dan kunnen we tijdens ons gesprek gericht te werk gaan. Dank!

FAQ’s

“Ze heeft het al zo druk, kan dit er nog wel bij?!”

JUIST als leerlingen het erg druk hebben is dit een superhandige training. Het gaat haar enorm veel tijd opleveren. Niet alleen doordat ze effectiever leert plannen en leren, maar ook omdat ze minder tijd kwijt is aan piekeren, uitstellen, twijfelen en klooien met haar telefoon.

“Hoe kun je dit allemaal leren in een paar sessies?”

Echte gedragsverandering duurt toch maanden? Vast. Maar ik hoef haar hand niet de hele tijd vast te houden. Zo lang ze haar motivatie en drive stevig verankert heeft en echt weet wie ze wil zijn dan kan ze dat verder prima samen met jullie! En natuurlijk is ze altijd welkom voor afstof- en opfrissessies.

“Kunnen we dat thuis niet?”

Weet je, ik zelf heb nog steeds moeite met adviezen aannemen van mijn moeder en ik ben 44… Juist deze meiden schoppen graag tegen alles en iedereen die ze ‘wil vertellen hoe ze moeten leven’. En dan het liefst tegen jullie, want jullie zijn veilig; jullie houden toch wel van d’r. Dat is een prachtige, doch ondankbare rol en een pubercoach kan dan echt even de boel omdraaien en verlichten.

“Heeft de school hier geen rol in?”

Nee. Nou, tot op zekere hoogte, Als ze echt naar de klote gaat grijpt school wel in (op een schoolse manier). Maar ze moeten haar echt zien voor ze haar tot steun kunnen zijn en dat is gewoon erg lastig voor docenten die elke dag 100 leerlingen in hun klas hebben… Plus, op school heeft ze al een imago, een rol, en je kunt je afvragen hoe open er dan gecommuniceert kan worden. Mij zien ze in principe nooit weer. Lekker veilig dus.

“Ik zou dit heel graag willen, maar ik kan het niet betalen.”

Geen probleem! Als je in de gemeente Hogeland woont en je moet rondkomen van erg weinig geld, dan vergoed de Stichting Leergeld Hogeland een aantal sessies en de rest neem ik op me. Is dit voor jou niet van toepassing, neem dan contact op. Er zijn altijd mogelijkheden, bijvoorbeeld het betalen in termijnen (zonder extra kosten).

“Winsum is wel een takke-eind weg, zeg!”

Ehm, ja nou dat is natuurlijk relatief. Er is een prima trein en busverbinding en het is cool voor de leerlingen als ze die zelfstandig leren gebruiken. Ik heb leerlingen uit Groningen, Zuidhorn, Ulrum en weet ik het. Er is altijd een oplossing. Het Sterk naar School traject kan ook online gegeven worden in sommige gevallen, dus dat zou ook nog kunnen. Ik ben hier wel een beetje selectief in, want online past niet bij iedereen.

“Waarom zou ik juist bij jou moeten zijn?”

Nou dat hoeft dus ook niet. Het gaat mij om jouw kind, dat zij relaxed, sterk en meestal gelukkig in het leven staat. Als ik daar een bijdrage aan kan leveren, graag! Ik ben recht voor zijn raap, zonder oordeel, heb humor, ben liefdevol confronterend en soms ‘niet aardig maar wel eerlijk’. Als je kind een zachte, meer ‘pastelkleurige’ aanpak nodig heeft, dan weet ik echt supergoede collega’s die haar vast verder kunnen helpen.

“Kan ik niet beter nog even wachten? Misschien gaat het vanzelf beter.”

Okee. Eerlijk? Als je je nu zorgen maakt gaat het niet vanzelf beter, want dan was dat al lang zo geweest! Waarom uitstellen als je je kind NU al een stevigere basis kan geven? Waarom nog maanden rond blijven klooien als je haar nu die steun in de rug kan geven? Kijk, ik geef geen kinderen training die dat niet kunnen gebruiken. Als ze én goed in hun vel zitten én het gaat prima op school, laat ze dan liever in een boom klimmen of een app ontwikkelen of vloggen of een boek schrijven. En als ze niet echt goed in hun vel zitten of hijn cijfers zijn aan het kelderen, wacht dan alsjeblieft niet te lang. Er is echt superveel mogelijk in korte tijd!

“Waarom moet er een ouder bij zijn? Is het niet fijner als hij zich even uit kan spreken zónder ouders?”

Nou, dat dacht ik vroeger ook. Maar dat was dom van me. Want wat gebeurt er als je puber thuis komt na een sessie met mij? Jij vraagt: “Hoe was het bij Femke?” Je puber antwoord: “Goed hoor!” en gaat weer over tot de orde van de dag. Weg sessie, weg geld, spoel maar gewoon door de wc, scheelt iedereen geld. Als er een ouder bij is gebeurt er sowieso iets tussen ouder en kind. Én jullie kunnen afspraken maken waar een neutraal iemand bij zit. Én jullie kunnen elkaar vertellen wat fijn is en wat niet, zonder dat het na 5 minuten uit de hand loopt. Én ookal zeg je er thuis niks meer over, tóch zal je kind zich eerder aan de met mij gemaakte afspraken houden, alleen omdat ze wéten dat jij weet dat zij weten etc. En echt, dat is nog maar het topje van de ijsberg. Dus. Als ik alleen je puber zou laten komen, zonder jou, zou ik eigenlijk een charlatan zijn. Een gelduitdezakklopper, omdat ik weet dat het mét jou 1000x beter gaat werken.

"Eh Femke, mijn vraag staat er niet tussen!" - Okee je kunt hem hier stellen:

“Femke, soms kom je in je leven mensen tegen die iets goeds voor je betekenen wat je de rest van je leven onthoud. Zo iemand ben jij voor ___, vandaar mijn opmerking dat je een lot uit de loterij bent voor haar (ons)”

“Merk nu aan haar dat ze sinds de cursus steeds meer de uitstraling heeft van: “ik kan het zelf wel!”

 

“Gehaald, gered, overwonnen… wat het ook maar voor naam mag hebben. Jij was er!”

“Ik merk dat ze echt rustiger, positiever en meer gemotiveerd is!”

 

 

“Ik vind het zo fijn dat hij zoooooo groeit in zelfvertrouwen en motivatie.”

Ja okee!!!

Dit wil ik voor mijn kind!

LET OP: nadat je op verzend hebt geklikt kom je op een vragenformulier. Vul dit in; dan kunnen we tijdens ons gesprek gericht te werk gaan. Dank je wel!!

Supercool! Dan maken we snel een belafspraak om de details te regelen!

13 + 12 =

Of als je nog gewoon even veilig een mailtje wil sturen, ook top, dat kan hier: femke@sterknaarschool.nl

Of je kunt me bellen of appen, natuurlijk!

Wie weet tot ziens en sowieso wens ik jouw en je kind dat jullie een prachtige, lastige, ingewikkelde maar schitterende van-kind-tot-GrootMens tijd doormaken!

Groetjes,
Femke

Sterk naar school - Femke Wester - femke@sterknaarschool.nl - 06 43714150

Pin It on Pinterest