Sterk naar school

Ouderconsult

AAARGGH Wat is nou wijsheid??

Kan dat kind niet eens op kamers, zeg! Ehm… nog niet. Zou soms wel lekker rustig en makkelijk zijn, maar ja, dan maak je je wel weer ergens ander zorgen over, toch?

Die prachtige pittige meiden zijn geweldig. Maar soms ook idioot lastig… Je wilt hun eigenheid stimuleren, maar ook geen deurmat zijn en zo moeten toch ook leren hoé ze hun kracht het beste inzetten. En aangezien jij hun moeder (of vader) bent luisteren ze sowieso niet naar jouw advies.

Lastig lastig. We hebben maar één kans om ze een stevige jeugd mee te geven… Aan de andere kant, zoveel eindigen er uiteindelijk ook weer niet in de goot. Maar toch, liever de jouwe niet!

Hé enneh, je hoeft het niet alleen te doen, hè? Ik kan even met je meedenken. Daar zijn twee opties voor:

1. Gratis consult van 30 minuten, waarin ik samen met jou kijk naar welke behoeftes liggen achter het (dwarse) gedrag van je puber.

2. Oudertraject van drie sessies waarin we samen kijken wat er achter het gedrag van je puber zit en hoe jullie het wèl zouden willen hebben voor je puber en voor jezelf. We maken uiteindelijk een super concreet actieplan om de sfeer in huis en ieders zelfvertrouwen zo te verbeteren dat jullie als gezin weer op het goede spoor zitten.

1. Gratis 30 minuten consult.

Dit is vooral nuttig als je korte, concrete vragen hebt of even wil sparren over wat de behoeftes van je kind zijn die áchter haar/zijn gedrag zitten. 

Aan het einde van dit gesprek vraag ik je hoe je het gaat aanpakken en kijken we of dat genoeg gaat zijn, of dat er meer nodig is.

Je vult vantevoren een vragenlijst in, we spreken elkaar 3o minuten online of telefonisch en als je ophangt heb je in elk geval drie inzichten die je direct verder helpen. 

 

8 + 15 =

2. Anderhalf uur de diepte in

In drie sessies zorgen we er voor dat jij en je gezin weer met meer humor, meer ontspannenheid en meer ‘echt’ contact door het leven gaan en jullie weer lekker op het goede spoor zitten.

Het hele gezin
We kijken naar jouw specifieke situatie en  naar jullie gezinsdynamiek. Waar zitten de knelpunten, wanneer? Met wie? En wat hebben jij (en je partner) meegenomen uit je eigen gezin? Wat werkt, wat niet?

Wat voor ouder wil je zijn?
We gaan in op hoe jij wilt zijn als ouder, hoe je dat tot nu toe is gelukt en hoe je nog steviger in je schoenen kunt gaan staan.

Wat heeft je kind nodig?
En we kijken naar wat jou kind specifiek van jou nodig heeft om weer beter in haar vel te komen zitten. Niet omdat je nu iets fout doet, maar omdat jullie beiden veel prachtige eigenschappen hebben die nu nog onderbelicht zijn.

Jij kunt haar zo enorm steunen, en daarmee jezelf, veel meer dan je nu denkt! En ik kan net even die zaklamp richten op de dingen die daar voor nodig zijn!

Je puber hoeft zélf niet
Bovendien, het fijne van een ouderconsult is dat we, als we er samen uitkomen, je dochter nergens mee lastig hoeven te vallen. Als jongeren bij mij komen, dan hebben ze negen van de tien keer het gevoel dat er iets mis is met ze, want als ze normaal waren hoefden ze niet naar een coach. Dat klopt natuurlijk niet, maar we snappen het sentiment, toch?

En negen van de tien keer kun jij het als ouder, met een beetje steun, prima aan en hebben jullie mij verder helemaal niet meer nodig.

Win – win – win wat mij betreft!

Hoe werkt het?

De eerste sessie van anderhalf tot twee uur gebruiken we om te kijken wat nou allemaal maakt dat het niet lekker loopt bij je kind en in het gezin. We zoeken uit hoe jullie het wél zouden willen en we maken een super concreet actieplan waar je direct mee aan de slag kan.

De tweede sessie is 3 tot 4 weken later en duurt 60 minuten. Hier kijken we naar welke acties wel werken, welke niet en hoe we het actieplan nog verder kunnen aanscherpen. Misschien heb je ondertussen nieuwe vragen of nieuwe ideeën en inzichten en dan passen we die ook in. 

De derde sessie is na zes weken en duurt ook 60 minuten, om te evalueren en uit te spreken welke veranderingen je echt vast wilt houden in de toekomst en welke je gaat gebruiken als noodsituaties etc. We kijken ook wat je kunt doen als er een terugval is (dat gebeurt altijd wel een paar keer). Welke vragen je dan kunt stellen en hoe je zelf de boel weer recht trekt.

 

YES!

7 + 11 =

Oh wacht…
Misschien wil je eerst nog wat meer informatie?

–  De sessies duren respectievelijk anderhalf uur, dertig minuten en één uur. 

– Het traject kost 350 euro. Dat mag in één keer of in drie termijnen worden betaald.*

– Het tijdstip bepalen we samen

– We spreken elkaar via Zoom of we bellen. Als je in de buurt van Winsum (Gn) woont, kun je ook irl langskomen.

– De afspraak maken we pas nadat je het formulier hebt ingevuld, anders is het zonde van onze tijd 😉

– Als je na de eerste sessie denkt: ‘Nou hier hadden we echt geen zak aan‘ krijg je gewoon je geld terug. En als je denkt ‘Wow… dit maakt echt het verschil’, dan mag je gerust extra betalen, : bijvoorbeeld door te doneren aan Stichting Vluchteling. 🙂

– Oh ja, en als blijkt dat het toch echt nuttig zou zijn om samen met je dochter een Sterk naar School traject te doen, dan krijg je daar 75 euro korting op.

 

 

* Voor minima heb ik een afspraak met Stichting Leergeld (die betalen jouw consult).

“Klinkt GOED!!! Opzich wil ik dit wel, maar…”

 

Ik probeer het nog wel even zelf…

TOF! Daar ben ik altijd voor! Neem dan even het volgende mee:
– Wat ga je anders doen dan je tot nu toe deed?
– Hoe weet je dat dat de juiste keuze is?
– Hoe ga je het volhouden?
– Wat kost het jou en je kind als het mislukt?

Want “Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.”

Ik geloof niet in online coaching

Prima! Je bent van harte welkom hier in real life! Kun je onderweg lekker vast reflecteren en voorbereiden en het land is hier prachtig…
Nee maar serieus, ik geloofde er ook nooit in, totdat we wel moésten door corona en ik heb ervaren hoeveel er kan gebeuren óók, en soms juist door online gesprekken… En je kunt altijd eerst het 30″ consult doen om het te proberen. Wat kost dat je behalve 30 minuten van de 1.440 die een dag heeft? En wat kost het je als je het niet probeert?

Ik vind het wel veel geld…

Ja. dat snap ik wel. En dit is wat het kost. Ik wil er wel echt graag zijn voor iedereen en niet alleen Rijke Mensen ;-), dus je kunt sowieso in drie termijnen betalen en als je echt moet rondkomen van een (besteedbaar) inkomen dat maximaal 120% van het sociaal minimum is, dan heb ik geregeld dat Stichting Leergeld jouw consult vergoed.

Heb je nog andere vragen? Je kunt me altijd even een mailtje sturen (femke@sterknaarschool.nl) of  even bellen (06-34714150). Ik spreek je graag!

Okee gaaf! Ik weet genoeg. Ik DOE het!

3 + 15 =

Pin It on Pinterest