Individuele training

Sterk naar school

\

“Het is een prachtkind, zo eigen. Maar ze zou wel wat weerbaarder mogen zijn.”

\

“Hij verliest zich soms in zijn eigen piekergedachtes, terwijl het eigenlijk best goed gaat.”

\

“Ik ben zo trots op haar, ze kiest haar eigen weg, echt supermooi om te zien. En soms maak ik me zorgen of ze het niet allemaal te zwaar maakt en of ze het niet helemaal alleen zit te doen.”

Mooie kleurige kinderen

De kinderen die de wereld fris houden.
De gekleurde hagelslag op de blanke vla.
De meiden met paarse haren, de topsporters, de dromers.
Wat zijn we blij met ze en wat zijn we trots op ze.
En ja, wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt…
Hoge bomen…
Doe maar normaal…

Sterk blijven staan

De samenleving is niet per sé een vriendelijke plek voor deze jonge mensen. Uiteindelijk vinden ze hun eigen groep wel, hun tribe zoals ik dat noem.

\

En hoe fijn zou het zijn als ze even een steun in de rug kregen?

\

Als ze een paar tools zouden hebben zodat ze makkelijker van hun piekergedachtes afkwamen?

\

Als ze wat weerbaarder in het leven konden staan?

\

En zich minder aantrokken van de meningen van ‘de ander’?

\

Als ze wat sneller hun schouders ophalen na een tegenslag en gemakkelijk en met goede moed weer doorgingen?

Maaahaaaaaam! Duh.
Onze kleurige kinderen gaan in hun pubertijd opzoek naar ‘wie ben ik’, ‘wat wil ik’ en ‘bij wie wil ik horen’. En meestal is dat niet meer zo veel bij ons: De Ouders.

“Ik wìl niet theedrinken met mijn moeder, ik wil aan de zwier met een g**le vriendin.”

Nou dat laatste hopelijk nog niet.
Maar een zoektocht is het wel.
En als ‘jouw’ groep mensen niet voor het oprapen ligt, kan het een reddingsboei zijn om te weten hoe je je in de tussentijd staande houdt.

Waar ouders de rol hebben van ‘afzetblok’ en ‘emotionele afvalbak’ ben ik als coach spannend genoeg zodat ze zich gedragen, neutraal genoeg zodat ze zich niet beoordeeld voelen en persoonlijk genoeg om zich kwetsbaar te kunnen opstellen.

Sterk naar School

De Sterk naar School training legt hiervoor de basis. In vijf keer anderhalf uur ga ik samen met je kind:

\

Ontdekken wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat hun  talenten zijn

\

Onderzoeken welke obstakels ze nu tegenkomen en hoe ze daar soepeler en met minder gepieker mee om kunnen gaan

\

Kijken welke executieve vaardigheden (Grote Mensen eigenschappen zoals plannen, niet uisttellen, kiezen voor de lange termijn) ze verder willen ontwikkelen en hoe ze dat aan kunnen pakken

\

Oefenen met “Ja maar HOE moet ik dat dan zeggen?!”; welke woorden kun je gebruiken om duidelijk te maken wat je bedoeld èn tegelijkertijd niet de halve wereld tegen je in het harnas te jagen.

Tijdens de lessen komen vaak onderwerpen naar voren die extra aandacht nodig hebben en soms is het zelfs genoeg om een kind al pratend zelf te laten ontdekken wat er eigenlijk speelt en hoe ze daar handiger mee om kan gaan.

Ik sta regelmatig versteld van de wijsheid en de kracht van ‘mijn’ leerlingen. Ze hebben zoveel al in zich; het is een prachtige rol om als coach de mogelijkheid te bieden om ze die eigen wijsheid aan te laten boren, om ze voor je ogen te zien groeien en om te zien dat ze vaak uiteindelijk nog kunnen lachen om al het ‘gedoe der dingen’ ook.

 LET OP: Deze trainingen ga ik samen met je kind aan EN ik doe het niet meer zonder ook een sessie met de ouders om tafel te gaan zitten. Niet om je kind helemaal door te lichten, maar om jou dezelfde tools aan te reiken die je kind ook van me krijgt. Dan kunnen jullie er samen me klooien, er samen om lachen en snappen jullie beter van elkaar wat er allemaal speelt. Zo landt de training -tig keer beter. Dus helaas, je moet zelf ook even aan de bak 😉

30 minuten

Gratis advies gesprek

Als die 30 minuten eerst genoeg zijn, des te beter! Echt, het liefst wilde ik dat alle kinderen sterk genoeg in hun schoenen stonden om helemaal niks meer aan me te hebben!

En als je na het gesprek denkt: Gatver wat een rotmens! Ook helemaal ok. Misschien kan ik nog een andere trainer voor je zoeken.

En wie weet kunnen we, jij, je kind en ik, een training starten. Voor mij is er niks mooiers dan met een prchtig uniek puberkind om tafel te zitten en samen op ontdekkingsreis te gaan.

En als ik ze na vijf keer (met een beetje weemoed in mijn hart) uitzwaai en ze rechtop en lachend zwaaiend weg zie gaan, dan maak ik een buiging voor jullie als ouders, voor haar of hem en voor een wereld waarin nog plek is voor dit soort ontmoetingen.

Dus. En. Uitgeluld.

Aanvraag advies gesprek

12 + 9 =

LET OP: nadat je op verzend hebt geklikt kom je op een vragenformulier. Vul dit in; dan kunnen we tijdens ons gesprek gericht te werk gaan. Dank!

Nog even voor je samengevat

Resultaten van de Sterk naar School training

\

Een kind dat beter omgaat met rotgedachtes en faalangst

\

Een kind sterker in zijn/haar schoenen staat

\

Een kind dat geleerd heeft bewust te kiezen

\

Een kind dat beter om gaat met de meningen van anderen

\

Een kind dat geleerd heeft om te zeggen wat hij/zij bedoelt

\

Een kind dat beter snapt hoe hij/zij zelf in elkaar zit en daar met liefde en met humor naar heeft leren kijken

Investering

Tijd

  • 5 keer 1,5 uur voor uw kind
  • 1 keer 1,5 uur voor u

Moeite

De bereidheid, energie en moed om met open, niet oordelende ogen naar jezelf te kijken (zowel voor u als uw kind)

Geld

495 euro

Bonus

\

Prachtige krachtige sleutelring met persoonlijke sterkte gedachtes, talenten en leuke dingetjes om altijd bij zich te dragen of onder in een rommel-la te mikken.

\

Terugkomtegoedbon voor noodgevallen

\

Mooi werkboek om in terug te bladeren

\

Losse (elektronische) werkbladen om zo vaak uit te printen als je wil

\

Buddy-systeem via whatsapp

30 minuten

Gratis advies gesprek

Aanvraag advies gesprek

12 + 11 =

LET OP: nadat je op verzend hebt geklikt kom je op een vragenformulier. Vul dit in; dan kunnen we tijdens ons gesprek gericht te werk gaan. Dank!

Of als je nog gewoon even veilig een mailtje wil sturen, ook top, dat kan hier: femke@sterknaarschool.nl

Wie weet tot ziens en sowieso wens ik jouw en je kind dat jullie een prachtige, lastige, ingewikkelde maar schitterende van-kind-tot-mens tijd doormaken!

Groetjes,
Femke

Ja, maaaaarrr

Veel gestelde vragen

\

1. Ze wil vast niet

Nee, vast niet. Nou en? Ik heb nog maar één keer een jonge meid aan tafel gehad die uit zichzelf kwam. Toen maakte ik me pas echt zorgen… Wat jongeren willen en wat wij ze als ouders gunnen (bijvoorbeeld genoeg groente) is niet altijd hetzelfde. Laat haar mijn website zien en mijn insta-pagina. Laat haar me appen of bellen, en zul je zien dat er al minder weerstand is. De rest komt vanzelf in orde, daar zorg ik voor!

\

2. Ze heeft het al zo druk

Ja, ik snap het. En juist door te leren omgaan met piekergedachtes èn door goed te leren plannen ontstaat er rust en ruimte. Dus hoe drukker ze het heeft, hoe eerder ze zou moeten beginnen.

\

3. In Winsum helemaal?!

Waarom zou je he-le-maal naar Winsum (lees: Siberië) komen???

Omdat ik goed ben. Dat klinkt lullig, maar het is echt zo. Als je een coach voor je dochter wil die nergens doekjes om windt en toch met liefde en respect met je dochter om gaat, iemand die ervaring heeft met de meest bokkige (en vaak de prachtigste) pubermeiden, iemand die keer op keer het vertrouwen krijgt van de meiden waar mee ze werkt, die jaren later nog steeds af en toe wat van ze hoort en die ze toch echt nergens mee weg laat komen, dan moet je bij mij zijn.

Trouwens, sinds het corona-tijdperk geef ik af en toe ook 1-op-1 online-trainingen. Dat gaat wel ietsje anders, maar het is zeker een optie voor het geval je anders uit Maastricht moet komen rijden ofzo 😉

\

4. Kan ik niet beter nog even wachten?

Dat weet ik niet. Als ze nu negen is, ja dan wel. Maar vraag je af: ‘Waar wacht ik op?’ Totdat het vanzelf beter gaat? Totdat jij een betere moeder bent? Totdat je dochter beter aan iemands verwachtingen voldoet? Spannende, moeilijke of nieuwe dingen stel je makkelijk uit… Is dat handig? Je mag me natuurlijk ook altijd gewoon bellen om te overleggen!

\

5. Helpt dit nou echt?

Weet je, dat kan ik ook niet beloven. Het hangt namelijk erg af van hoe het nu gaat, hoeveel ze er thuis mee bezig is, hoe ontvankelijk ze is etc. Ieder kind is anders en iedere thuissituatie is anders. Je kunt je natuurlijk wel opgeven voor een gratis (en echt geheel vrijblijvend) gesprek. Dan kan ik een inschatting maken. Ik ga namelijk alleen maar met iemand door als ik echt voor 100% geloof dat ik gave bijdrage kan leveren aan haar ontwikkeling. Mijn tijd is natuurlijk ook eindig en uiteindelijk heb ik niks aan ontevreden klanten…

\

6. Ik heb het geld nu niet

Prima, dan betaal je in termijnen, dat is echt geen probleem en dat doen veel ouders. Ik reken hier geen extra kosten voor, omdat ik niet wil dat geld een belemmering is. Ieder kind telt! En moet je echt rondkomen van een minimum inkomen dan is er een regeling met de gemeente Het Hogeland (als je daar woont) of in sommige gevallen met Stichting Leergeld. We komen er wel uit!

Sterk naar school - Femke Wester - femke@sterknaarschool.nl - 06 43714150

Vanavond lekker samen lachen?

In plaats van:

"Jahaa."  
"Leuk." 
"STRAKS!"
"Wat eten we?"

Dat kan!
Meer dan 2000 ouders en pittige pubers gingen je al voor!

Willen jullie ook vanavond al een avond met écht contact?
Of toch liever allemaal op een andere hoek van de bank met telefoon? ;-)

In het ergste geval krijg je rollende ogen en een grote bek en dat kreeg je toch wrsl al
en in het tofste geval ben je weer echt even heerlijk SAMEN... 

Vul je gegevens in en je krijgt het spel gratis en voor niets in je mail.
Nog even printen en uitknippen en tadaaaaaa een grappige frisse nieuwe avond!

kleinelettertjes: Yep je komt op mijn mailinglijst als je dit invult
en ik ben totaal niet beledigd als je je direct weer uitschrijft ;-) 

Pin It on Pinterest