In de Pers

Columns voor JM Ouders o.a.

Goede voornemens voor een nieuw schooljaar

Electronisch Spijbelen

Drie manieren om je puber aan het werk te krijgen

Pubers en beeldschermen

Mening of Feit?

Ruim je kamer op en slaap lekker

Rottigheid in de Whatsapp-groep

Jamaar het is weekend?! 3 tips

Columns voor Ouders Online o.a.

(sinds april 2020)

Bemoeimoeder

Loslaten? Hoe dan?!

Weg met die faalangst

Ik haat muggen en pubers moeten puberen

Waaah vakantie!

Eieren en Chips

Interview met Ouders Online

Columns voor de Noorderkrant o.a.

Deze columns verschenen alleen off-line, dus geen links.

Vragen in Plaats van Voorkauwen

Please GEEN huiswerk in de vakantie

Schoolkeuze: FCK niveaus

Hoe houden we dit vol?!

Pubers thuis van school? 5 overlevingstips

Wat je zegt doe het zelf!

Ode aan de kookwekker

Hoe help ik mijn kind met huiswerk?

Witte schrijften, knisperende kaften

Leren in de vakantie

Jamaar wil je ze toch graag lezen? Stuur me een berichtje met de titel(s) en ik mail je ze even!

2. Anderhalf uur de diepte in

Anderhalf tot twee uur gaan we in een online of telefonisch gesprek flink de diepte in.

We kijken naar jouw specifieke situatie en  naar jullie gezinsdynamiek. Waar zitten de knelpunten, wanneer? Met wie? En wat hebben jij (en je partner) meegenomen uit je eigen gezin? Wat werkt, wat niet?

We gaan in op hoe jij wilt zijn als ouder, hoe je dat tot nu toe is gelukt en hoe je nog steviger in je schoenen kunt gaan staan.

En we kijken naar wat jou kind specifiek van jou nodig heeft om weer beter in haar vel te komen zitten. Niet omdat je nu iets fout doet, maar omdat jullie beiden veel prachtige eigenschappen hebben die nu nog onderbelicht zijn.

Jij kunt haar zo enorm steunen, en daarmee jezelf, veel meer dan je nu zelf denkt! En ik kan net even die zaklamp richten op de dingen die daar voor nodig zijn!

Bovendien, het fijne van een ouderconsult is dat we, als we er samen uitkomen, je dochter nergens mee lastig hoeven te vallen. Als jongeren bij mij komen, dan hebben ze negen van de tien keer het gevoel dat er iets mis is met ze, want als ze normaal waren hoefden ze niet naar een coach. Dat klopt natuurlijk niet, maar we snappen het sentiment, toch?

En negen van de tien keer kun jij het als ouder, met een beetje steun, prima aan en hebben jullie mij verder helemaal niet meer nodig.

Win - win - win wat mij betreft!

Doen?