Sterk naar School  Online Training

Voor álle pubers die graag wat soepeler door hun schooltijd gaan en ouders die er minder gezeik over willen hebben.

“Moet je niet eens aan je huiswerk??”
JAHAAA. STRAKS.

Uitstellen en Afleiding, de grootste leervalkuilen die er zijn.
Er zijn er nog meer, hoor. Stilzitten, bek houden en stampen. Niet hardop oefenen. Te veel tegelijk willen, de lat te hoog of te laag, geen pauzes nemen of te lange pauzes, of alles alleen willen doen.

Wat zou het lekker zijn als De Schoolresultaten niet zo’n grote rol zouden spelen in het ouder-puber contact. Lekker rustig voor ons ouders. En ook voor de pubers, die zich elke keer gewogen en te licht bevonden voelen.

Wij verwachten van onze jongeren dat ze gewoon plannen, zich er aan houden. Dat ze niet zo veel tijd verklooien, maar ‘gewoon beginnen’ en dat ze dan ‘gewoon even doorpakken.’ School verwacht dat ze hun huiswerk van It’s Learning en Magister en weetikwat plukken zonder zich door nieuwe upvotes, likes of appjes te laten afleiden. En natuurlijk moeten ze dat ook kunnen. Maar dan moeten we ze het wel eerst leren.

Je gooit je kleuter ook niet HOP in het diepe en: “Jeeeemig waarom zwem je niet gewoon even?! Ik leg het nog één keer uit!”

Tijdens de online Sterk naar School training leren ze wél hoe ze zichzelf bij de kladden kunnen pakken. We behandelen de thema’s

• Effectief Leren
  • Plannen (en DOEN)
  • Uitstellen en afleiding
  • Toetsstress en perfectionisme

Ik ga ze niet ‘nog één keer uitleggen’ hoe het werkt; we gaan, aan de hand van testjes en onderzoeken hun persoonlijke (leer)gebruiksaanwijzing maken, die ze al tijdens de training toepassen, uitwerken en verfijnen. Zij kijken (met mijn begeleiding) wat voor hen persoonlijk werkt, en ik geef ze de tips en tools die ze dan kunnen gebruiken. En ze geven elkaar natuurlijk ook lekker veel tips, want van een medeleerling geloof je het toch makkelijker dan van zo’n ‘volwassene’.

Kijk, dan heb je natuurlijk geen brave hendrik die alles volgens het boekje doet en is getransformeerd tot De Ideale Leerling. Bah, nee. Ze blijven lekker puber en dat moet ook. En ze hebben geleerd om niet als een domme sukkel in hun eigen smoesjes te trappen en hoe ze er voor kunnen zorgen dat ze doen wat moet, niet doen wat niet belangrijk is en het onderscheid te maken.

Wil je dit ook voor jouw kind?

Via het formulier hieronder kun je je opgeven.

Meer info:

Leer je kind niet alleen banden plakken, maar ook de punaise uit de binnenband halen.

• 5 lessen (LIVE) van 45 minuten
  • Thema’s:
    • Effectief leren
    • Uitstellen en afleiding
    • Plannen en uitvoeren
    • Omgaan met faalangst en onzekerheid
  • Prijs: 125 euro en kan worden voldaan in termijnen. Moet je rondkomen van het sociale mimimum, dan vergoedt Stichtong Leergeld de training.

YES. Doe je mee? Schrijf je hierboven in en je krijgt alle links en info. Het is dus LIVE hè? Geen vooraf opgenomen filmpjes, wel toffe interactie met medeleerlingen en met je trainer, ik dus.

Ik twijfel nog…

Liever eerst even persoonlijk contact!

Sure, dat kan natuurlijk. Vind ik zelf ook wel prettig. Als je onderstaand formulier even invult en mailt, dan neem ik zsm contact met je op!

Gratis Praat met je Puber spel!

Lekker samen lachen in plaats van: