3 Workshops

Blij naar de Brugklas

\

Kan jouw kind zich goed concentreren?

\

Gaat je kind zelfverzekerd en met plezier naar school?

\

Kan je kind goed plannen en zich er aan houden?

\

Gaat je kind dit jaar makkelijk over?

\

Zit je kind ongeveer anderhalf uur per dag huiswerk te maken?

Is je antwoord op één of meerdere vragen ‘nee’ dan heeft je kind zeker baat bij deze serie van 3 workshops!

Herkenbaar?

“Ik weet gewoon niet of ze goed voorbereid is op de middelbare… het is zo’n raar jaar.”

“Ik hoop maar dat hij zich staande houdt op die grote school…”

“Ze is nu al zo ongemotiveerd, hoe moet dat straks met huiswerk?”

“Ik wilde dat ze de lat niet zo hoog legde, ze is doodsbang dat het niet goed genoeg is. Hoe moet dat straks als er écht veel huiswerk is?”

Blij naar de Brugklas

En dan is het bijna zomervakantie… De scholen gaan weer voorzichtig open, maar het zal niet lang meer duren voor de deuren weer zes weken dicht gaan. En daarna…

Daarna is het boeken ophalen, kaften, roosters ophalen, nieuwe klasgenoten, nieuwe fietsroute, nieuwe leraren, een groot nieuw gebouw; een heel nieuw leven.

Dat is prachtig en ook doodeng. Niet alle jonge leerlingen gaan vol vertrouwen de zomervakantie in. Sommige zijn bang dat er teveel huiswerk is, bang voor onvoldoendes, bang dat ze niet goed genoeg zullen zijn. Anderen zijn bang dat ze in een rotklas komen en gepest worden, of dat ze gewoon geen aansluiting vinden.

Veel ouders vinden het ook spannend. Hoe gaat hij ooit de discipline vinden om huiwerk te maken? Hoe veert ze weer terug na een onvoldoende? Wat als ze geen aanlsuiting vindt? Wat als ze foute vrienden krijgt? Wat als het allemaal gewoon niet lukt, niet leuk meer is?

Tja. Dat kan. Er is geen zekerheid. En in 9 van de 10 gevallen komt het helemaal vanzelf goed. Vertrouw maar op je puber, die kan veel meer dan je denkt (die les heb ik zelf ook moeten leren…)

Voor de ouders en de leerlingen die een onrustig gevoel in hun buik hebben over het hele brugklas gebeuren heb ik op de valreep besloten mijn drie top workshops als een serie aan te bieden:

1. Effectief leren: Leer je beter in stilte? Of met muziek? Leer je beter alleen of samen met iemand? Leer je vooral van plaatjes en filmpjes of heb je liever een tekts die je kunt samenvatten? Niks is goed of fout, het is alleen wel handig om een persoonlijk leerplan te maken.

2. Plannen en motivatie: Leuk huiswerk wordt wel gemaakt. Maar wat als het saai is? Of eigenlijk te lastig? Hoe kom je dan achter je telefoon vandaan en begin je op tijd? Door te weten waar je het voor doet en met behulp van een fijne, werkbare planning.

3. Zelverzekerd en veerkrachtig: Veerkracht is de grootste voorspeller van succes. En veerkracht en zelfvertrouwen zijn te trainen. Je kunt zelf leren wat voor gedachtes en gevoelens je meer aandacht geeft en je kunt door kleine Dappere Dingen enorm je moed trainen. 

Ouders over Sterk naar School:

 “Sinds de (Ik Leer Leren FW) training is hij veel zelfstandiger.”

“Hij gaf zelf toe dat hij niet goed geleerd had. En het volgende proefwerk was wèl mooi een dikke acht.”

“Hij heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen en gaf me zelf zijn telefoon laatst!”

Wat er gebeurt:

Hij komt beneden, morgen proefwerk Engels: “Ik ben heel goed bezig, vindt ik zelf. Ik wil dat je dit overhoort.” Helemaal uitgelegd hoe hij het aanpakt. Ik ben trots!

“Ik vind het zo fijn dat hij zoooooo groeit in zelfvertrouwen en motivatie.”

Merk nu aan haar dat ze sinds de cursus steeds meer de uitstraling heeft van: “ik kan het zelf wel!”

“Ik hoef hem niks meer te vertellen!”

“Ik merk dat ze echt rustiger, positiever en meer gemotiveerd is!”

“Laatst heeft ze uit zichzelf bepaald wat goed genoeg was en ging ze niet volledig gestressed door tot het perfect was… Heerlijk!”

Wie wat waar?

Een serie van drie workshops om onzekere leerlingen (en ouders) relaxed en vol vertrouwen de zomervakantie in te kunnen laten gaan.

\

Wanneer: woensdag 10, 17 en 24 juni

\

Tijd: van half zeven tot acht uur ’s avonds

\

Waar: Kerkpad 7 in Winsum (Gn)

\

Prijs: opgegeven voor zaterdag a.s. 125 euro, daarna 150 euro.

Waar gaat je kind mee naar huis?

1. Na afloop van de workshops heeft je kind een persoonlijk leerplan. Hierin staat hoe, wanneer, waar en met wie je kind het beste leert.

2. Vijf manieren om je weer opnieuw te kunnen concentreren als aan het suffen bent.

3. Je kind weet hoe hij/zij een fijne, werkbaren planning maakt en wat hij/zij laat liggen als er maar wat aangerommeld wordt.

4. Je kind weet waarom het naar school wil en heeft krijgt een tastbaar memento om zich daaraan te kunnen herinneren als de overige motivatie ver te zoeken is.

5. Je kind herkent automatische negatieve gedachten en is getrained in het ‘omdenken’ en hiervan de kracht ervaren.

6. Je kind kent een aantal truukjes om weer rustig te worden als de toetsstress al te hoog oploopt.

7. Je kind heeft geleerd dat het zelf invloed heeft op hoe de brugklastijd verloopt en ook hoe deze invloed beoefend kan worden.

En dat allemaal in drie workshops?! Kan dat?!

Ja.
Vergelijking: na vijf en een half uur les ben je geen concertpianist. Maar je weet dat er een piano is, je kent het begin van het noten schrift en hebt geleerd hoe te oefenen. Je hebt je eerste stukje gespeeld, hoe simpel ook, en je weet dat er een prachtige wereld vol muzikale mogelijkheden voor je ligt.

Na deze workshops weten kinderen dat ze niet alles hoeven te geloven wat ze denken, dat ze veel meer aankunnen dan ze nu denken, dat ze verantwoordelijkheid kunnen nemen over hun eigen planningen en tijdsindeling, dat ze het niet alleen hoeven doen en dat het allemaal veel minder Groot en Eng is dan het nu soms lijkt. 

Dat geeft vertrouwen.
En daar gaan deze workshops uiteindelijk over.

 

Gun jij je kind deze steun in de rug?

Blij naar de Brugklas

Voor informatie over de aankomende trainingen neem hieronder contact met me op.

Informatie/opgeven Blij naar de Brugklas

10 + 2 =

Ja, maaaaarrr

Veel gestelde vragen

\

1. Ze wil vast niet

Nee, vast niet. Nou en? Ik heb nog maar één keer een jonge meid aan tafel gehad die uit zichzelf kwam. Toen maakte ik me pas echt zorgen… Wat jongeren willen en wat wij ze als ouders gunnen (bijvoorbeeld genoeg groente) is niet altijd hetzelfde. Laat haar mijn website zien en mijn insta-pagina. Laat haar me appen of bellen, en zul je zien dat er al minder weerstand is. De rest komt vanzelf in orde, daar zorg ik voor!

\

2. Ze heeft het al zo druk

Deze hoor ik vaker… En hoe zou het zijn als ze beter leert plannen, beter leert inschatten hoeveel tijd iets kost, zich beter leert concentreren en zich minder laat afleiden? Juist NU zou haar dat veel rust kunnen geven.

\

3. Hoe zie ik het terug in haar cijfers?

Dat hangt af van wat haar cijfers nu zijn en waarom. Het ligt aan de inzet van je dochter, het thuisfront, hoe ontvankelijk ze nu is voor de training, enzovoort. Dat ze sterkter, tevredener en zelfverzekerder uit de training komt, daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken. En meestal volgen de cijfers dan vanzelf.

Sterk naar school - Femke Wester - femke@sterknaarschool.nl - 06 43714150

Gratis Praat met je Puber spel!

Lekker samen lachen in plaats van:

"Jahaa."  
"Leuk." 
"STRAKS!"
"Wat eten we?"

Dat kan!
Meer dan 2000 ouders en pittige pubers gingen je al voor!

Willen jullie ook vanavond al een avond met écht contact?
Of toch liever allemaal op een andere hoek van de bank met telefoon? ;-)

In het ergste geval krijg je rollende ogen en een grote bek en dat kreeg je toch wrsl al
en in het tofste geval ben je weer echt even heerlijk SAMEN... 

Vul je gegevens in en je krijgt het spel gratis en voor niets in je mail.
Nog even printen en uitknippen en tadaaaaaa een grappige frisse nieuwe avond!

kleinelettertjes: Yep je komt op mijn mailinglijst als je dit invult
en ik ben totaal niet beledigd als je je direct weer uitschrijft ;-) 

Pin It on Pinterest